Міст через річку Лугань підірвали, щоби заробити на його відновленні – громадський активіст

Вчора, 20 червня, приблизно о 16.30 був підірваний автомобільний міст через річку Лугань, який знаходиться між вулицями Осіпяна і Фрунзе в селищі Троїцьке Попаснянського району, говорять в МВС.

При цьому за словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, очевидно, що міст підірвали бойовики з «ЛНР».

З цим твердженням не погоджується Дмитро Снєгирьов, очільник ГО «Права справа». За його словами, бойовикам немає змісту його підривати.

«Бойовикам дійсно немає сенсу підривати цей міст, навіть незалежно від того - планують вони наступ чи ні. Нагадаю, окуповані території області знаходяться в умовах економічної блокади, коли навіть рух цивільного транспорту на територію підконтрольну ЗСУ заборонено. Треба бути останнім ідіотом щоби:
а)напередодні свого наступу підірвати міст.
б)в умовах економічної блокади своїми руками зруйнувати чи не останню транспортну артерію по якій, хоча б умовно, але надходила гуманітарка і продукти харчування.
Висновки не на користь версії про причетність ворожої ДРГ до підриву»,
- пише на своїй сторінці у Фейсбуці Снєгирьов.

На його думку, ситуація з підривом цього мосту, має зовсім інші причини.

«Сенс в тому, що на відновлення підірваного моста центральний уряд виділить бабло, яке вкрадуть ще не побудувавши міст. По бумагах міст відкриють і він навіть запрацює, але не довго. Ну, добу. А потім підступні бойовики його знову підірвуть і на його відновлення знову виділять бабло. Запитання із залу - п.Москаль,скільки виділили бабла на відновлення і скільки разів буде підірваний міст? А тим часом, місцевим мешканцям не можуть доставити гуманітарну допомогу, продукти та необхідні речі. В Троїцьке є ще два проїзду, однак вони постійно перебувають під обстрілом. На даний момент в село може проїхати тільки спеціальна військова техніка - через річку», - пише громадський активіст.

 

Леся, 21.06.2015 17:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини