Порошенко через Конституційний Суд хоче закріпити позбавлення Януковича статусу президента - депутат

Президент Петро Порошенко звернувся до Конституційного суду із проханням дослідити на предмет конституційності закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента.

«Я думаю, що тут комбінація і задум інакший. Порошенко хоче перестрахуватися додатково рішенням КС, якраз на предмет законності даної Постанови ВРУ. Тобто, щоб через деякий час, після Порошенка, ніхто інший вже не міг повернутися до визнання незаконним позбавлення Януковича президентства. Бо Рішення КС неможливо повторно переглядати, оскаржувати або скасовувати. Тобто, вже інший президент-ревізіоніст або реваншист не зможе переглянути і визнати в суді незаконним позбавлення ВРУ – Януковича президентства. Ось весь задум», - каже депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

Нагадаємо, у лютому депутати прийняли закон, яким позбавили статусу президента Віктора Януковича. Ще тоді ряд експертів звинуватили парламентарів у популізмі. Вони відзначали, що їх рішення суперечить Конституції, адже в ній сказано, що позбавляти звання президента можна лише тоді, коли він пройшов процедуру імпічменту.

Леся, 20.06.2015 16:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини