Місцева влада забороняє ЗМІ друкувати критичні матеріали – громадський активіст

Міські чиновники тиснуть на ЗМІ, щоби вони не випускали в ефір та не публікували критичні матеріали.

Про це у спільноті «Надвірнянці» пише громадський активіст Михайло Андрійович.

«Місцева газета "Народна воля" та телерадіокомпанія "Надвірна" перетворилися в кишенькові ЗМІ місцевих партійних бонз. Годі шукати у випусках матеріалів на тему корумпованності влади. Побутує думка, що редакторам обох ЗМІ дана чітка вказівка від чинуш- "хочете добути до пенсії - лише тим маєте займатися, щоб хвалити владу. І жодної критики в наш бік". Резонансні публікації та передачі попередньо проходять узгодження в кабінетах районної та міської влади. Критичні статті та інтерв'ю відбраковуються», - пише Андрійович.

За його словами, місцева влада панічно боїться критики у свою сторону. Кепські дороги, несанкціонована вирубка лісу та його вивіз, вибір гравію, стан з харчуванням в школах, комунальні тарифи - на ці та низку інших питань владою поставлено гриф "табу".

«Ніде правди подіти, у органах влади нині перебувають особи із судимостями за розкрадання бюджетних коштів, зловживання в земельних питаннях тощо. Має місце приховування автобіографічних даних та інформації про судимість.
В той же час місцеві ЗМІ живуть за принципом - "ласкаве телятко молоко у двох корівок сце". Обласкані владою редактори, отримуючи з рук чиновників бюджетні кошти, лише й тим займаються, що піарять недолугість своїх благодійників»,
- каже громадський активіст.

Леся, 20.06.2015 15:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини