Саакашвілі в Україні готується до президентських виборів у Грузії – політолог

Чекати від Михайла Саакашвілі дива в Одесі - це все одно, що намагатися робити євро-ремонт в "хрущовці" з гнилої каналізацією, сусідами алкоголіками-наркоманами-бандитами, а потім дивуватися, що вас заливають, в туалеті тече лайно, навколо постійний шум і гам через п'яних бешкетів. Тобто все як було, так і залишиться. Незважаючи на косметичний марафет.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Тарас Загородній.

«Наріжною проблемою України є відсутність незалежної судової системи. Все інше (інвестиційний клімат, зниження хабарництва і т.д.) - це лише похідні. Якраз із судами ніхто нічого вирішувати не збирається, а лише нагнути під себе. Є ймовірність, що вся реформаторська спритність зіткнеться з суворою реальністю "Іди на х*р! Нам на Київ валізу з грошима потрібно відправляти! Нам так сказали. Іди з ними і розбирайся". Від такого жирного шматка як Одеса так просто не відмовляться», - каже політолог.

Окрім того, за його словами, досвід "наведення порядку" в Грузії теж спірний. Найпоширеніший спосіб "повернути гроші державі" був посадити людину за ґрати і за гроші відпустити.

«Нічого не нагадує? За такі справи Янукович тепер в Ростові опинився. До речі, деякі соратники Саакашвілі тепер сидять, оскільки крутили бєспрєдєл під керівництвом Саакашвілі. Головний встиг зіскочити під гарантії Штатів. Але тут у нього так "навести порядок" навряд чи вийде з багатьох причин.

Але Саакашвілі, звичайно, молодець. Хороший старт виборчої кампанії в Грузії. Хороший спосіб нагадати про себе. Навряд чи він планує кар'єру в Україні. Воно йому треба? "Краще бути першим на селі, ніж другим у імперії". Тобто президентом бути краще, ніж в Україні прем'єр-міністром. До речі, піти можна завжди голосно грюкнувши дверима з криками, що все не так», - говорить політолог.

Леся, 07.06.2015 22:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини