З Угорщини для бійців АТО передали медичне обладнання, медикаменти та продукти харчування

3 червня, до Івано-Франківська прибула гуманітарна допомога з Угорщини. Місцеві волонтери мобілізувались та взяли "гуманітарку" під свій контроль. Розвантаживши машини, вони все облікують та будуть видавати тільки за відповідними заявками.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляють представники Громадського корпусу Полку Національної Гвардії України «Азов».

Призначена допомога, за словами міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога, не тільки угорцям, що живуть у прикордонній зоні, а й українцям (джерело нижче).

Представники Громадського корпусу повідомляють, що серед допомоги - медикаменти, медичне обладнання, засоби особистої гігієни та продукти харчування, що можуть довго зберігатись
на загальну суму 100 млн форинтів (324 тис. євро).

«Зібрали це все в Угорщині декілька волонтерських організацій: Католицький Карітас, Угорська Мальтійська служба допомоги, Угорський Червоний Хрест, Угорська реформатська служба допомоги та Баптистська служба допомоги.

До угорсько-української співпраці долучився і Цивільний Корпус "Азов" Франківщини. Сьогодні волонтери розвантажували машини, пізніше ж разом з іншими організаціями займуться розприділенням допомоги за заявками», - пишуть на своїй сторінці представники Громадського корпусу.

Леся, 03.06.2015 19:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини