Валютний кредит нереально погасити, бо банки кошти списують на відсотки і штрафи – позичальник

Валютні позичальники просять реструктуризувати їм кредити, або дозволити їм погашати їх за курсом, який був на момент отримання позики. Проте народні депутати ніяк не можуть наважитися на такий крок. Начебто у стінах парламенту діє потужне банківське лоббі, а самі депутати не можуть зрозуміти, чому українці не брали кредит у національній валюті.

Разом з тим, позичальники відзначають, що на момент, коли вони брали кредити, ситуація була зовсім інша, вони могли собі дозволити таку позику.

«Коли я брав кредит моя зарплата була 3000, то я 300 доларів в місяць сам віг віддавати по 5 грн. А тепер і без роботи і з валютним кредитом, який став нереальним для погашення. А банк нараховує пеню і штраф, і навіть якби я платив то спершу гасить штраф і пеню, а до тіла кредиту ніколи не доходить...То так також, мабуть, не справедливо. А хто перевів у гривні, він і так виграв, то чого вони скиглить? Не думаю, що банки сильно постраждають, якщо ми платитимемо по курсу, по якому брали. Це у банків бізнес. А бізнес може бути й збитковим спитайте у Ахметова», - відзначає валютний позичальник Михайло Труфан.

Леся, 22.05.2015 19:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини