В Україні треба дозволити вільне володіння нарізною автоматичною зброєю - депутат

В Україні треба ввести беззастережне право набуття, зберігання та володіння нарізною автоматичною зброєю, гарантоване Конституцією та спеціальним законом, на захист власного життя, своєї родини та близьких, оточуючих, від зазіхань бандитів, грабіжників, маніяків, вбивць, терористів, інших неадекватних злочинців.

Про це говорить депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

За його словами, право застосування зброї у таких випадках не повинно ставитися під сумнів державою, не потрібно доводити свою невинуватість або правоту, ні про яке обвинувачення про перевищення засобів особистої безпеки не допускається в апріорі.

 «Держава повинна гарантувати і забезпечити законодавче закріплення презумпції законності або призумпції невинуватості застосування законослухняним громадянином зброї проти насильників і грабіжників, аналогічно законодавству США, Канади, ЄС.., де підстава застосування поліцейським зброї на ураження проти (лише) затриманого водія авто (не злочинця, не вбивці, не маніяка, не терориста...), який лише не послухав поліцейського і не поклав обидві руки на передню приборну панель , або несподівано різко поліз у внутрішню кишеню, є правочинною, законною і конституційною!

А якщо злочинець або група злочинців несанкціоновано вривається у ваш будинок, квартиру, маєток, зі зброєю в руках, або з холодною зброєю, або бітами, або металічними прутками, а у вас вдома вагітна дружина на 8 місяці, малолітні або неповнолітні діти, то чому застосування проти таких нападників нарізної зброї для захисту життя, здоров’я, гідності людини, захисту та недоторканості власного житла, потрібно доводити, або доводити, що застосування зброї проти грабіжників не було перевищенням заходів власної безпеки простої людини? А якщо, зброю на захист свого маєтку і сімї використає прокурор області, полковник СБУ або МВС, заступник Глави АПУ, то їм можна? А простому громадянинові не можна? 

Чому, державні служби безпеки найвищих чиновників - можуть застосовувати зброю проти мирного власника житла, який несподівано відкрив власне вікно або вийшов на балкон своєї квартири, під час проїзду кортежу правителів під його вікнами, а за напад на життя людини, або незаконне, позасудове намагання силоміць відібрати приватну власність громадянина, однією або групою осіб, людина не має право застосовувати зброю? Або, потім доводити в суді очевидне, або навіть нести потім за це кримінальне покарання? Або спостерігати протизаконне виправдання в суді “не злочинних” намірів нападників і слухати про обвинувачення проти себе і визнання судом себе злочинцем? Дотримання права на захист власного життя і близьких, оточуючих, приватної власності — повинно стати священним, гарантуватися і дотримуватися Державою», - каже Романюк.

Леся, 18.05.2015 07:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини