Путін буде затягувати агресію на Донбасі - депутат

Російський Президент Володимир Путін буде затягувати Донбаську агресію, можливо без реальних кровопролитних боїв до кінця року, з метою показати Заходу, що ДНР/ЛНР не воюють проти України, дотримуються режиму припинення вогню визначеного Мінськими угодами, в обмін на проведення на Донбасі визнаних Заходом виборів і юридично-правового закріплення за бойовиками захоплених територій, без виводу військ в Росію і без роззброєння бойовиків.

Про це говорить депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

«Путін буде штучно затягувати час, без проведення відвертих агресивних наступальних дій, щоб примусити Захід поступово послаблювати проти РФ санкції, паралельно тиснучи на окремих керівників європейських держав, підкуповуючи їх різними преференціями, фінансуючи вибори окремих проросійських партій та політиків, з метою забезпечення через них потім лобіювання політики скасування всіх санкцій проти РФ.
Путін буде тягнути час, щоб невдоволення на Заході санкціями проти РФ переросло у політичні та економічні протести в країнах ЄС, від збитків в недоотриманні прибутку та доходів від торгівлі з Росією. Масштаб втрат і збитків для Західних компаній росте і наростає»,
- каже Романюк.

За його словами, Путін буде і далі підігрівати протистояння та всі конфлікти в арабському світі та на Близькому Сході, в піку США та Британії, щоб мати реальні важелі впливу для торгів за Україну.

«Він буде фінансувати і озброювати всі терористичні організації та режими ( Асада в Сирії, в Ірані) на противагу США, щоб таким чином примусити США "здати" і "злити" Україну - Росії, заборонити вступ України в НАТО, інтеграцію в ЄС, заморозити безвізовий режим українцям в ЄС, тощо…
Саме так все відбувається зараз і так буде. Путін не вступиться, як мінімум, до кінця року. Запас міцності у РФ ще, на жаль, є»
, - каже депутат.

Леся, 15.05.2015 07:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини