Рада змінила умови соцзахисту мобілізованих

Верховна Рада України з другої спроби прийняла в першому читанні і в цілому законопроект № 2079 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Закон збільшує з 12 до 18 місяців тривалість надання гарантій щодо збереження місця роботи, посади, а також удосконалює врегулювання порядку надання компенсації з бюджету середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації для працівників, призваних на строкову військову службу.

Раніше існувала колізія, що робоче місце за військовим зберігалося не довше ніж до дня, в який йому було оголошено про демобілізацію, тоді як про оголошення рішення до фактичної демобілізації може пройти час.

У разі продовження працівником, після демобілізації, військової служби за контрактом, за ним зберігається робоче місце, посаду та буде компенсуватися з бюджету середній заробіток на підприємстві, в якому він працював. Тривалість такої компенсації не може перевищувати терміну укладеного контракту.

Закон також надає відстрочку від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді-на весь період їх роботи за спеціальністю.

Леся, 14.05.2015 20:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини