Близько 330 тисяч гривень піде для навчання українських педагогів роботі з дітьми із синдромом Дауна

Протягом трьох місяців благодійної акції «Срібна монетка», ініційованої ВБО «Даун Синдром», вдалося зібрати 322 366,47 грн. Усі кошти будуть спрямовані на допомогу дітям з синдромом Дауна втілити в життя мрію про інклюзивну освіту, а саме навчатися у загальноосвітніх, а не спеціалізованих, навчальних закладах разом зі звичайними дітьми.

 «Цей непростий для України та українців рік став справжнім "вибухом" у волонтерстві та благодійності. Ми раді тому, що попри велику кількість програм, які потребують допомоги суспільства, наша «Срібна монетка» не залишилася поза увагою українців, – відзначає Сергій Кур'янов, президент Всеукраїнської благодійної організації« Даун Синдром», батько 10-річного Іллі з синдромом Дауна. – Кожна «монетка» зібрана цього року є золотим вкладом у щасливе майбутнє наших «сонячних» дітей. Це геніальний приклад людяності, який вражає до сліз та дає надію на "хепі енди".

 Відповідно до нових змін у законодавстві, що дозволяють відкривати інклюзивні і спеціальні групи для особливих діток, близько 300 маленьких українців із синдромом Дауна підуть в дитячі садки уже цієї осені. Тому найважливіше, що потрібно зробити зараз – це навчити українських педагогів працювати із «сонячними» дітьми.

 «Моєму Глібчику уже 4,5 роки. До садочку разом зі звичайними дітками ми уже ходимо майже рік. Я бачу дуже гарні результати: син уже говорить достатньо чистою усвідомленою мовою, став більш зібраним, – розповідає Світлана, мама 4,5-річного Гліба з синдромом Дауна. – Син дуже швидко адаптувався до садочку, почав тягнутися до інших дітей і подорослішав дуже. Важливо, щоб кожна дитина з синдромом Дауна мала можливість навчатися і розвиватися разом зі звичайними дітьми».

 На що саме будуть спрямовані кошти зібрані у рамках благодійного проекту «Срібна монетка»? Перш за все необхідно створити спеціальну освітню програму для інформаційної та методичної підтримки педагогів по всій країні; сформувати службу підтримки сімей; забезпечити професійну психолого-педагогічну підтримку на базі Центру раннього розвитку, а також – провести регіональні навчальні семінари для батьків і фахівців; підготувати, видати та розповсюдити спеціальну літературу.

 Акція «Срібна монетка» проходить уже п’ятий рік поспіль у партнерстві з АТ «УкрСиббанк». Із 2 лютого по 30 квітня 2015 року усі бажаючі могли підтримати ініціативу і кинути монетки або купюри в спеціальні бокси в будь-якому відділенні УкрСиббанку або перерахувати кошти на користь ВБО «Даун Синдром за розрахунковим рахунком чи через сайт організації, клікнувши на іконку «Пожертвувати». Ще один спосіб здійснення благодійного внеску –  замовлення платіжної картки «Срібна монетка», кошти за оформлення якої автоматично перерахувались до фонду ВБО «Даун Синдром».

 «Наш банк – це не лише успішна фінансова установа, але й колектив небайдужих, відповідальних людей, яких об’єднує спільне бажання допомагати тим, хто цього справді потребує – дітям з синдромом Дауна. Благодійний проект «Срібна монетка» підтверджує, що ми формуємо майбутнє кожної дитини, – зазначає Костянтин Лежнін, заступник голови правління з питань роздрібного бізнесу УкрСиббанку BNP Paribas Group, – Приємно, що наші співробітники та клієнти із розумінням і підтримкою ставляться до такої ініціативи. Вони з ентузіазмом жертвували кошти. Крім того, від клієнтів часто можна почути слова вдячності за надану можливість долучитися до допомоги дітлахам».

 Активно долучалися до збору коштів як західні, так і східні регіони країни, як великі, так і дрібні міста. Абсолютним лідером за обсягами зібраних на потреби «сонячних» дітей коштів стала Київська область. Там пожертвувано більше 70 тис. грн. Друге та третє місця посідають Харківщина і Одещина відповідно, у кожній з яких клієнти УкрСиббанку пожертвували більш ніж 30 тис. грн. Позначку у 20 тис. грн подолала Дніпропетровська область, а у 10 тис. грн – Чернівецька та Івано-Франківська області. Результат акції свідчить, що щира допомога стала справжнім трендом у всіх українських містах, містечках, селищах, незалежно від розміру та рівня економічного розвитку.

 Кожен, хто зробив внесок від 5 гривень у відділенні АТ «УкрСиббанк», зміг отримати у співробітника відділення спеціальну наклейку і приклеїти її на плакат у відділенні з малюнком сонечка – символу людей з синдромом Дауна – перетворивши таким чином пунктирний малюнок на сонце.

Леся, 05.05.2015 21:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини