Наш брат вірить, що ПТУ-шник у владі може за 6 місяців вирішити проблеми - політолог

Чому зараз у владі повно шкіряків, а в парламенті - парасюків. Тому, що на них є попит.

Про це на своїй сторінці Фейсбуці пише політолог Юрій Палійчук.

«Наш брат вірить, що ПТУ-шник у владі може за 6 місяців вирішити проблеми, які накопичувалися десятиліттями. А чому вірить? Бо йому про це сказали з телевізора. А вірити телевізору набагато легше, ніж самому включити голову.

Наш брат вважає, що Міністр охорони здоров'я повинен сам оперувати хворого, наш брат у захваті від того, коли голова райдержадміністрації виходить на суботник. Наш брат кайфує від того, що керівник Генштабу сидить з автоматом в окопі десь під Пісками.

Тому, у владі з’являються різні шкіряки, які прийшли буквально з вулиці і єдине, чого навчилися в своєму житті - це організовувати мітинги і їздити на ефіри. Ці шкіряки розуміють, що лафа коли-небудь закінчиться і прийдеться знову стати ніким і ходити з мітингів на ефіри, а з ефірів на мітинги. І щоб цього не сталося, шкіряки беруть в одну руку автомат, в іншу - смартфон і їдуть на передову – завойовувати народну любов, яку потім можна буде конвертувати у депутатський мандат. Або беруть в одну руку скальпель, в іншу - камеру Gopro, щоб показати, що він власними руками робить складну операцію.

А тепер собі уявіть, які наслідки для хворого, коли хірург однією рукою тебе ріже, а іншою - знімає усе це на камеру. Хтось хоче попасти до такого хірурга? Так чому ми хочемо такого депутата і міністра? І ситуацію з Катманду показала, що буває, коли у лікаря в одні руці скальпель, а в іншій – смартфон. Парадокс в тому, що вони так керують уже рік, а пацієнт досі живий.

Але, якщо поки що шкіряки не справляються з тим, щоб з першого разу вирізити апендицит, то все йде до того, що замість хворих органів вони почнуть вирізати здорові нирки і печінки. А це уже зовсім не смішно», - каже політолог.

 

Леся, 05.05.2015 10:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини