Новому меру Івано-Франківська пропонують пожити у Будинку нічного перебування

В Івано-Франківську функціонує Будинок нічного перебування. Проте, безхатченки відмовляються йти туди на ночівлю.

Про це у спільноті Франківчани написала Наталя Виксюк.

За її словами, вона навіть запитала одного із безхатьків про те, чому він не ходе ночувати у Будинок нічного перебування. Він сказав, що при старому директорові там ночував, тепер, ні. Причину відмовився назвати.

«Одним із принципових моментів закладу являється не пускати туди безпритульних на підпитку (можливо це і є причина) ... а по суті означає, що практично нікого не впускати, бо безпритульних не на підпитку я в соєму житті практично не зустрічала (то специфіка їх життя). То от і визріло запитання, а навіщо було створювати той будинок, якщо з таким підходом безпритульним туди дорога закрита? Як завжди для галочки? Комусь із місцевої влади цікаво вирішити цю проблему так, щоб безпритульних туди впускали на ночівлю?» - написала Виксюк.

Більшість мешканців все ж вважають, що безхатькам не обов’язково вживати алкоголь, і все ж правила є правила. Проте є і такі, котрі пропонують новому міському голові детально вивчити проблему.

 «Гарне питання. Треба, щоб новий мер показав приклад і там прожив декілька днів, тоді і будинок буде не "для галочки" і безхатченки туди йтимуть», - пише Михайло Труфан голова правозахисної організації «Народний адвокат».

Нагадаємо, восени плануються вибори до місцевих рад, в тому числі будуть обирати і міських голів.

Леся, 21.04.2015 19:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини