Всі ці дотації – проїдання державою коштів - Гапич

Замість того аби стимулювати розвиток альтернативних видів енергоджерел та енергозберігаючих технологій влада стимулює отримання дотацій. Хочуть аби люди економили? Хочуть. Але. Без втілення сучасних та альтернативних технологій будеш мерзнути, менше приймати душ і менше їсти. Бо як не крути, а на все витрачається енергія.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав журналіст Євген Гапич.

«Можна менше споживати води? Можна. Але якщо я ледве відкрию кран, то газова колонка не включиться. Можна поставити газовий або електричний бойлер. Тоді додаткові витрати на газ та електроенергію. Краще поставити сонячний колектор. Можна суттєво зекономити. Але то лише в теорії. Ціна лише сонячного колектору з високим КПД - €370. Множимо на курс 26 - 9620 грн. Ще треба бочку, труби і т.д. Коли він окупиться? Та не окупиться він. Років через 25 ви його викинете. І більше не будете заморочуватися ні з якими альтернативними технологіями.
Тоді який вихід? Налагоджувати власне виробництво і стимулювати його на рівні держави. Якщо сонячний колектор буде в районі 5000 грн., то вже можна думати про економічний ефект»
, - каже Гапич.

За його словами, стимулювати населення на провадження альтернативних технологій. Ось на це і треба давати дотації. На жаль, ні того ні іншого немає, відзначає журналіст.

«А десять років тому я готовий був встановити вітряний генератор. Тоді курс долара до гривні був адекватним. Неадекватним було оформлення дозволів, проекту та відсутність зеленого тарифу. Тепер дещо змінилося. Неадекватний курс і більш менш адекватне отримання дозволів та зеленого тарифу. Але курс долара перекреслює все. І що робити? Мені, як споживачу, лише чекати сприятливих умов. Як я не рахував але поки що не вигідно переходити на альтернативні види енергії. Тому, всі ці дотації - проїдання державою коштів», - говорить Гапич.

Леся, 19.04.2015 14:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини