Франківці думають над тим, як врятувати Німецьке озеро. Душа за нього просто болить

В Івано-Франківську створена ініціатива, яка покликана врятувати Німецьке озеро. Її учасники вимагають від міського голови Віктора Анушкевичуса та депутатів міської ради зробити все можливе, аби не дати водоймі зникнути.

Окремі Франківці не розуміють, чому мовчить депутат Роман Харук, який власне, опікується Пасічною.

«А що там з Романом Харуком? Ну були ми з депутатською комісією ще минулого року тут на озері, тільки ля-ля-ля... суцільний піар... хіба, що ще банери із своїми заслугами не вішає .
А по суті треба відновлювати водогін, бо від браконьєрського забору шутрів русло ріки впало на 1,5 метра  А на водогоні вже видно хтось будується. Де влада та депутати ? На чемодани вже присіла!!!  Бо після виборів їм або на нари, або на Канари»,
- про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав громадський активіст Сергій Чирва.

В свою чергу Тарас Демянів додає, що озеро вмирало ще з 2002 року.

«А винуваті жителі Загвіздя, бо покрали собі бетонні кільця кришки та почали кидати сміття в колодці. Я ще до речі в рибальську газету Коцаби "Клює" писав статтю про цю проблему. Але всім тоді після виборів було вже всерівно. А я особисто на ньому вчився рибалити.... Ох і душа болить за нього. Яке було колись чудове озеро.  Фахівці з гідротехніки радили самий простий та найдешевший спосіб його врятувати, якщо зробити вхід води з каналу, що проходить поруч та заробити в дамбі діру біля скидного шлюзу», - каже Дем’янів.

Натомість Роман Харук відзначив, що обстежив територію озера і був прикро вражений її засміченністю. За його словами, уже є намітки, як пустити воду в озеро.

Леся, 18.04.2015 08:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини