Польща не вводить безвізовий режим для українців, щоб уникнути масової міграції?

Українці все частіше зустрічаються з проблемою отримання Шенгенської візи. Ця віза дає можливість подорожувати більшістю країн ЄС впродовж  90 днів (3 місяців). Такі умови використання візи сьогодні діють для всіх країн, для яких у Шенгенській зоні введено візовий режим.

Візові казуси або польська благодійність

Так, в Івано-Франківську, ще минулого року національну візу (віза типу D, при наявності необхідних документів, до прикладу, карти поляка, її видають без черги, безкоштовно й з мінімальним пакетом документів) можливо було оформити у будь-якому візовому центрі, сплативши приватній структурі лише послуги. Сьогодні єдине місце, де можливо отримати національну візу – це офіційне консульство, до прикладу, у Львові.

Так, процедура не ускладнилася, за одним «невеличким» винятком – тепер франківці за національною візою їхатимуть до Львова. Ще один факт, який стосується виключно української чесності: приватні візові центри, знаючи про умови відкриття національної візи, все ж дають бланк для оплати рахунку за послуги, згодом повідомляють про необхідність їхати до Львова. Гроші, проплачені їм, повертають. Виникає питання: для чого така схема? Річ у тім, що процедура повернення коштів через банк складна і часто клієнти просто «забувають» про ці «благодійні внески».

Що стосується звичайної «візи на закупи», чи «туристичної», потрібно надати візовому центру довідку про доходи – без неї в Шенгенській зоні ви persona-non-grata.

Леся, 16.04.2015 15:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини