Політик порівняв «нормандську четвірку» із «канівською»

В понеділок, 13 квітня, відбулась чергова зустріч у «нормандському форматі» на рівні голів МЗС України, Росії, Франції та Німеччини. Очікувалося, що на цій зустрічі буде обговорено питання введення миротворчої місії на територію проведення АТО. Проте, це питання вирішили розглядати пізніше. Натомість, представники «нормандської четвірки» приділили увагу політичним аспектам вирішенню конфлікту в Україні. Зокрема, вони наполягають на том, щоби його сторони якнайшвидше сформували групи для того, щоби зайнятися питаннями зміни до Конституції.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк вважає, що «нормандська четвірка» нічим не відрізняється від «канівської».

«Нормандська» четвірка нічим не гірша за "Канівську" четвірку! Головне, результат однаковий!
Пора повертатися до Женевського формату! Тут, я повністю згідний з Гриценком»,
- відзначив депутат.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко вважає зустрічі у «нормандському форматі» невигідними для України і безрезультатними – бойові дії не припинені, обмін полоненими зупинений. Політик відзначає, що пора переходити до нового формату переговорів – «женевського» із включенням США.

Довідка

Напередодні президентських виборів 1999 року представник національно-патріотичних сил Євген Марчук, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз, Голова Верховної Ради Олександр Ткаченко та мер Черкас Володимир Олійник уклали в м. Каневі угоду про спільні дії на виборах, мета яких – протистояти повторному обранню на посаду глави держави тодішнього Президента Леоніда Кучми. Усі четверо висунулися кандидатами, проте домовилися, що шляхом консенсусу оберуть з-поміж себе єдину кандидатуру, яка зможе набрати на виборах найбільше голосів. Так звана «канівська четвірка» збиралася кілька разів, проте рішення про висунення найдостойнішої кандидатури щоразу відкладалося. Перед самими виборами Марчук заявив, що йде на вибори самостійно, розколовши таким чином антикучмівську четвірку. Перемогу на виборах здобув Кучма.

Леся, 14.04.2015 17:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини