В Меморіальному сквері посадили дубову алею пам’яті Небесної Сотні

В Івано-Франківську на території Меморіального скверу позаду облмуздрамтеатру висадили алею пам’яті Небесної Сотні. Тридцять два саджанці дуба висадили на одній з проріджених алей парку, де частина старих насаджень досить невелика і в перспективі потребуватиме оновлень.

У посадці символічної алеї пам’яті взяли участь міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, заступники міського голови, працівники міської влади, керівництво Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, зокрема, ректор Ігор Цепенда, представники ВМГО «Сокіл» та Ірина Гурик, мати одного з героїв Небесної Сотні, загиблого під час лютневих подій у Києві іванофранківця Романа Гурика.

Перше дерево у алеї пам’яті Небесної Сотні спільно посадили мати Романа Гурика та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

«Сьогодні дуже багато говорять про вшанування пам’яті бійців Небесної Сотні. Проте, головне, щоб їх не тільки пам’ятали, але й жили чесно, гідно, відповідально,звіряючи свої вчинки з тим каноном, прикладом, який показали наші новітні українські герої – бійці Небесної Сотні, щоб ми всі так любили Україну, як любили її вони», - зазначив Віктор Анушкевичус.

Леся, 14.04.2014 10:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини