Приміщення дошкільного навчального закладу на вул. Гната Хоткевича, 11 А повернуто у власність громади міста

Мережа дошкільних закладів в Івано-Франківську розширюється. Черговим кроком стало повернення приміщення колишнього дошкільного закладу на вул. Гната Хоткевича, 11 А. Це стало можливим завдяки ініціативі народного депутата України Руслана Марцінківа та депутатів міської ради від фракції ВО «Свобода».

Збільшення кількості місць у дошкільних закладах в Івано-Франківську є одним із важливих пріоритетів ВО «Свобода». Так, вперше за часи Незалежності України капітально відремонтовано та відкрито дитячий садок на вул. Вовчинецькій, 210, проведено інвестиційний конкурс на будівництво нового дитячого садка в мікрорайоні Пасічна, розпочато підготовчі роботи з будівництва даних закладів у приміських селах, відкрито додаткові групи у вже існуючих садках.

Повернення закладу на вул. Гната Хоткевича, 11 А є дуже важливим для громади міста, особливо для молодих сімей, які мешкають в мікрорайонах Хоткевича – Молодіжна. Боротьба за повернення приміщення велася понад два роки. Як пояснив народний депутат-свободівець Руслан Марцінків, міська рада своїм сесійним рішенням неодноразово зверталася до Львівської залізниці з проханням передати приміщення у власність нашого міста. Переговорний процес був доволі затяжний і тільки завдяки зміні центральної влади дане питання вдалося вирішити. 

«Зараз спільними зусиллями Олександра Сича, громади міста, депутатської фракції ВО «Свобода» в міській раді вдалося досягнути результату. Відтепер приміщення колишнього дошкільного закладу на вул. Гната Хоткевича, 11 А офіційно передано у власності Івано-Франківської громади. Незважаючи на складний фінансовий період у державі, ми намагатимемося відновити садочок для дітей», - розповів Руслан Марцінків.

«Кожна дитина повинна мати можливість відвідувати дитячий заклад, а ми, представники громади, всіляко намагаємося цього досягнути. Шляхом системних заходів та конкретних дій вдалося суттєво розширити мережу ДНЗ, впровадити ефективну систему електронної реєстрації для поступлення дітей в дошкільні заклади, передбачити кошти в бюджеті для всіх приміських сіл міста для будівництва там дитячих садків», - наголосила депутат, голова постійної депутатської комісії з питань духовного відродження, освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту Оксана Савчук.

Таким чином, фракція ВО «Свобода» чітко і поступово реалізовує задекларовані пріоритети, які допоможуть вирішити проблему недостатньої кількості місць в ДНЗ у нашому місті.

Леся, 11.04.2014 15:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини