В Івано-Франківську засудили викрадача скутера

В Івано-Франківському міському суді завершено розгляд кримінальної 25-річного будівельника, жителя обласного центру, який погрожуючи застосуванням насильства, заволодів транспортним засобом потерпілого.

Судом було з’ясовано, що підсудний в 01.00 годині ночі перебував поруч одного з магазинів мікрорайону міста «Каскад». Тоді він побачив, як поруч на скутері проїжджав чоловік.

В цей момент у викрадача виникло бажання заволодіти даним транспортним засобом і він зупинив водія та почав з ним розмовляти. Згодом до їхньої розмови долучився третій чоловік, який був власником скутера. Після недовготривалої розмови, підсудний дістав спецзасіб – газовий балончик та почав погрожувати потерпілим фізичним насильством і вимагати, щоб ті відійшли від транспорту.

Коли вони налякавшись виконали його вказівку, викрадач сів на скутера та поїхав до себе додому на сусідню вулицю. Декілька днів молодик тримав викрадений транспортний засіб біля свого будинку, але потім був затриманий правоохоронцями, які повернули викрадене майно власникам.

Даючи покази у суді, чоловік розкаявся і просив його суворо не карати.

Врахувавши всі обставини справи, Івано-Франківський міський суд ухвалив засудити мешканця Івано-Франківська, 1988 року народження, за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання - із застосуванням частини 1 статті 69 Кримінального кодексу України - 6 (шість) місяців арешту з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

Леся, 04.04.2014 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини