Активісти Студентської Свободи висадили дерева в пам’ять про Героїв Небесної Сотні

28 березня активісти Студентської Свободи висадили саджанці кленів та дубів в парку на вул. Молодіжній. В такий спосіб молоді націоналісти вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Цими днями виповнюється 40 днів з дня трагічної загибелі українських повстанців у Києві під час протестних акцій проти злочинного режиму Януковича. Вшанувати пам’ять загиблих новітніх Героїв України активісти молодіжного крила націоналістів вирішили вшанувати доволі символічно:  молоді саджанці висадили в міському парку на вул. Молодіжній. Участь у пам’ятному заході взяли й депутати міської ради.

«Ще в давнину була практика садити дерево в пам’ять про людину, що відійшла у вічність. Цими днями вшановують 40 днів з дня загибелі Героїв Небесної Сотні, тому саме і вирішили висадити тут у парку дерева, щоб пам’ять про новітніх повстанців жила не тільки сьогодні, завтра, але й століттями», - пояснює депутат міської ради від фракції ВО «Свобода» Оксана Савчук.

Активісти Студентської Свободи наголошують, що серед загиблих чимало власне студентів, однолітків, тому їм потрібно гідно віддати шану. 

«Важко з цим змиритися, що зараз вшановуємо пам’ять тих, хто загинув 23 році незалежності, повставши проти злочинного режиму Януковича. Серед загиблих чимало студентів, наших однолітків. Снайперські кулі, катування, побиття до смерті – це ті засоби, що були застосовані проти українців на їхній же землі. Понад сотню життів відібрав режим Януковича. Зараз єдине, що можемо ми, ті хто живий, пам’ятати і гідно прожити подароване нам життя", - розповідає активістка Студентської Свободи Олександра Прокопів.

Таким чином відтепер ново посаджені клени та дуби в парку нестимуть пам’ять про усіх Героїв Небесної Сотні.

 

Леся, 29.03.2014 20:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини