Впровадження безоплатної первинної правової допомоги на Прикарпатті

Станіславською правозахисною групою розпочато реалізацію проекту «Формування сталої системи надання безоплатної правової допомоги на Прикарпатті»,   метою  якого  є  сформування в місцевих громадах Прикарпаття стійкої організаційної й фінансової  основи для надання безоплатної первинної правової допомоги шляхом співпраці між громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування.  

В рамках проекту планується здійснити заходи, які допоможуть  органам місцевого самоврядування Прикарпаття запровадити у територіальних громадах систему безоплатної первинної правової допомоги.  Зокрема передбачено створення  робочих груп за участі представників місцевого самоврядування для розробки відповідних рішень, розробка процедурних документів для органів місцевого самоврядування, які необхідні для функціонування в громадах системи безоплатної правової допомоги, проведення навчально-інформаційної сесії для відповідальних представників органів місцевого самоврядування.

Передбачається, що  результатами даного проекту  буде  прийняття радами відповідних рішень для створення конкретної моделі безоплатної первинної  правової допомоги у відповідній територіальній громаді   та виділення фінансування з місцевих бюджетів на реалізацію у 2015 році обраної моделі безоплатної правової допомоги.

          Крім того, в рамках проекту жителі Івано-Франківської області матимуть можливість одержати  безоплатну первинну правову допомогу в Центрі правової інформації та консультацій (ЦПІК). Також передбачено діяльність виїзних Центрів правової інформації та консультацій в Долинському та Рожнятівському районах.

                Також Станіславська правозахисна група буде проводити інші дієві заходи спрямовані на співпрацю з органами місцевого самоврядування щодо протидії порушенням прав людини та розробка запобіжних заходів проти порушень прав людини. 

Адреса Координаційного ЦПІК Станіславської правозахисної групи :

вул. Гаркуші 2 офіс 40, м. Івано-Франківськ,

тел.(0342)731331; моб.0503338783, 0979685775.

 Графік прийому: понеділок – четвер з 9.00-16.00.

 

Хід реалізації проекту висвітлюватиметься на веб-порталі Станіславської правозахисної групи «Право громади» pravogromady.org.ua та у місцевих ЗМІ.

Реалізація проекту «Формування сталої системи надання безоплатної правової допомоги на Прикарпатті» Станіславською правозахисною групою здійснюється за підтримки програми розвитку ПРООН в Україні спільно з програмою  «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

   Координатор проекту, Ярослав Васютин

Леся, 25.03.2014 16:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини