Ключові пункти договору про "приєднання" Криму до РФ

Сьогодні президент Росії Володимир Путін підписав з самопроголошеними представниками "влади" Криму "договір" про вступ Криму та Севастополя у склад РФ.

Від Криму договір підписав спікер уже розпущеної Верховної Ради Криму та самопроголошений прем'єр Сергій Аксьонов. Севастополь, який "увійшов" до складу РФ як окремий суб'єкт, представляв "обраний" на мітингу "мер" Чалий.

Текст договору представлений на головній сторінці сайту Кремля.

Договір стосується наступного:

- Республіка Крим вважається прийнятою в Російську Федерацію з дати підписання Договору.

- З дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим у складі Російської Федерації утворюються нові суб'єкти - Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь.

- Державними мовами Республіки Крим є російська, українська і кримсько-татарська мови.

- Межі території Республіки Крим та Севастополя визначаються межами території Республіки Крим та території міста федерального значення Севастополя, що існували на день ухвалення в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів.

- Кордон Республіки Крим на суші, сполучена з територією України, є Державною кордоном Російської Федерації.

- Розмежування морських просторів Чорного та Азовського морів здійснюється на основі міжнародних договорів Російської Федерації, норм і принципів міжнародного права.

- З дня "приєднання" громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на цей день на території Криму визнаються громадянами Російської Федерації, за винятком осіб, які протягом одного місяця після цього дня зголосяться зберегти наявне у них і (або) їх неповнолітніх дітей інше громадянство або залишитися особами без громадянства.

- До 1 січня 2015 року діє перехідний період, протягом якого врегульовуються питання інтеграції нових суб'єктів Російської Федерації в економічну, фінансову, кредитну та правову системи Російської Федерації, в систему органів державної влади Російської Федерації, а також питання виконання військового обов'язку і несення військової служби на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

- Громадяни Російської Федерації, покликані на військову службу в Республіці Крим та Севастополі, проходять військову службу на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя до 2016 року включно.

- Вибори до органів державної влади Республіки Крим та до органів державної влади міста федерального значення Севастополя проводяться в другу неділю вересня 2015 року.

- Законодавчі та інші нормативні правові акти Російської Федерації діють на територіях Республіки Крим з дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим. (Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя, які суперечать Конституції Російської Федерації не застосовуються)

Леся, 18.03.2014 16:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини