Михайло Сеньків: «Правопорядок у місті – одне з ключових завдань на сьогодні»

13 березня на черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати заслухали звіт роботи заступника начальника МВ УМВС міста інформацію щодо стану охорони громадського порядку в Івано-Франківську. Депутат від фракції ВО «Свобода» Михайло Сеньків запропонував проект рішення щодо забезпечення контролю за забезпеченням правопорядку.

В Івано-Франківську має бути спокій і порядок, а стежити за цим повинні працівники міліції. Проте на практиці діяльність відповідних служб в цьому напрямку вимагає кращого. Саме тому на черговій сесії депутати й виявили бажання заслухати звіт начальника міського відділу міліції щодо проведеної робити із забезпечення правопорядку (щоправда начальник МВ УМВС Роман Чекмарьов на сесію не прийшов, делегувавши свого заступника). Звіт, який виголосив заступник начальника МВ УМВС рада сприйняла скептично, адже міські обранці називали конкретні випадки і дати, коли на вулицях міста патрулювання міліцією не велося зовсім.

Зважаючи на напружену ситуацію в країні та факт зменшення кількості патрулів в самому Івано-Франківську, депутат міської ради від фракції ВО «Свобода» Михайло Сеньків запропонував прийняти рішення щодо забезпечення охорони правопорядку в місті. «Та інформація, яку оприлюднили органи внутрішніх справ сьогодні на сесії є незадовільною. Про що, власне, свідчили критичні відгуки депутатів. Саме тому було прийнято рішення про звернення до міського відділу міліції, до ВЧ - 1241, служби ДАІ, ГО «Штаб» посилити роботу з охорони громадського порядку, оголосити місячник із метою повернення незареєстрованої зброї. Також звернулися до СБУ щодо посилення контролю та вживання невідкладних заходів за фактами можливих за можливими антиукраїнських виступів та сепаратистських закидів у м. Івано-Франківську. Крім того, депутати звернулись до міського голови посилити контроль над охороною майна комунальних підприємств міста.

«У нашому місті мешканці і гості повинні відчувати себе у безпеці і знати, що ситуація стабільна і знаходиться під контролем правоохоронних органів і громадських формувань» - зазначив Михайло Сеньків. 

Леся, 14.03.2014 12:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини