Василь Попович: «Реакція Чуднова на висловлення недовіри ідентична конвульсіям режиму в передсмертній агонії»

«Реакція Василя Чуднова на висловлення йому недовіри депутатами обласної ради за рівнем свого цинізму багато в чому ідентична конвульсіям режиму Януковича в його передсмертній агонії», - так прокоментував розповсюджену прес-службою голови Івано-Франківської ОДА заяву Василя Чуднова з приводу сьогоднішнього голосування за його відставку голова фракції ВО «Свобода», керівник Штабу національного спротиву в Івано-Франківській області Василь Попович.

За словами Василя Поповича, те, що більш ніж дві третини депутатського корпусу обласної ради проголосували за висловлення недовіри голові ОДА «регіоналу» Василю Чуднову, красномовно засвідчує кризу легітимності режиму Януковича та його виконавчої вертикалі на місцях. Апелювання ж та різноманітні закиди Чуднова, на переконання Василя Поповича, є безпідставними та просто абсурдними.

«Вершиною цинізму на місці Василя Чуднова я б назвав не сьогоднішнє голосування в обласній раді, а його ж закиди про недопущення нищення демократії. Про які демократичні стандарти може говорить людина, чий однопартієць, будучи президентом, здійснив спробу встановлення диктатури в країні, хто омився  кров’ю безневинних громадян, які вийшли захищати свої природні права та свободи, хто допустив привселюдне приниження людської гідності шляхом катувань громадян правоохоронцями?!! Чи може виявом демократичної практики є запроваджена вже самим Чудновим цензура на обласному радіо, у відповідь на що звільнився вже не один журналіст?! Я вже на кажу про обласну програму «Європейське Прикарпаття», ініціювання якої Чудновим після офіційного призупинення Януковичем курсу на євроінтеграцію взагалі видається як зневага до громади краю! Таких неологізмів можна перелічувати десятки», - підкреслив Василь Попович.

Безпідставними, на переконання Василя Поповича, є і закиди Чуднова в узурпації ним влади в сесійній залі обласної ради. «На відміну від обласної державної адміністрації, обласна рада є легітимним органом, обраним громадою і їй підзвітним. Про яку узурпацію влади може йти мова?! До ради обрано 114 депутатів, рішення приймаються колегіально, а сесійні засідання є публічними та відкритими для громадськості, яка без жодних застережень може висловити свою позицію щодо того чи іншого питання. Це не ОДА, голова якої забарикадовується від громади дошками чи ховається за спинами правоохоронців» - зауважив свободівець.

Більше того, як наголосив Василь Попович, саме на Василю Чуднову лежить відповідальність за те, що відбулося в області минулого тижня. Мовляв, той не погодився мирно впустити людей минулої п'ятниці до адмінбудівлі, через що спровокував конфлікт, якого не було ані у Львові, ні в Тернополі, ні в Чернівцях. Окрім того, відмовившись добровільно написати заяву на звільнення з посади й повідомивши, що піде у відставку лише з волі Президента, Чуднов цим самим засвідчив свою політичну безхребетність й звичайнісіньку аморальність.

Леся, 04.02.2014 12:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини