Український народ проти Захарченка

 Більше 100 людей уже приєдналися до позову народного депутата Юрія Дерев’янка до міністра внутрішніх справ України Захарченка з вимогою покарати винних у незаконному застосуванні сили проти учасників Євромайдану.

 Громадський сектор Євромайдану виступив з ініціативою підтримати судовий позов Дерев’янка – вступити у справу на боці народного депутата, подати докази злочинних дій міліції, стати свідком у суді. «Ціль – покарати винних, усіх, хто давав та виконував злочинні накази, визнати незаконною бездіяльність міністра МВС Захарченка», - пояснюють юристи-волонтери, які допомагають оформляти заяви про вступ у справу в якості третьої особи.

«Вважаю, що дії працівників правоохоронних органів, описані в позовній заяві позивача, а саме застосування фізичної сили до учасників мітингів, спроби розгону мирних зібрань тощо, та бездіяльність міністра МВС Захарченка В.Ю., яка полягла у не вчиненні ним жодних дій задля зупинення та попередження протиправних дій працівників правоохоронних органів, призвели до порушення моїх прав, як і прав інших громадян на мирні зібрання, повагу до честі і гідності, право життя та охорону здоров’я», - йдеться у заяві про вступу справу. Серед тих, хто склав таку і приєднався до позову – одесити, черкащани, полтавчани, кияни і мешканці області,представники Західного регіону України. Прикарпатці, львів’яни, тернополяни та кияни найактивніші у висловленні своїх вимог до міністра Захарченка в такий спосіб.

«Я мав особистий досвід бездіяльності міліції і влади й порушення моїх прав. Вважаю, що цій владі вірити не можна. Коли я їхав сюди, до Києва на Майдан, мені погрожував дільничний», - розповів полтавчанин, пенсіонер Костянтин Пронюшкін, який вступив у справу.

«Мені сподобалася ця ідея – реальна можливість, яких небагато, змусити владу відповідати, змусити суд, міністерство МВС мати справу з народом України. Вони мусять реагувати на наші заяви, викликати нас свідками, виносити рішення, інакше це буде відверте ігнорування суду. Це добрий спосіб демонструвати свою позицію і тиснути на силовиків», - відгукнувся мешканець Переяслав-Хмельницького, адвокат Ігор Овдієнко. Чоловік також склав заяву.

«Не можу зрозуміти дій влади, коли били моїх колег-студентів на Майдані. Власне це вмотивовує мою участь у протесті», - сказала киянка, студента Варшавського університету Олена Борисова.  «Кожна розумна людина повинна приєднатися до позову народного депутата   проти міністра Захарченка. Терпіти таке ми просто не маємо права. Шкода, що немає такого позову до Януковича», - вважає учасник справи в якості третьої особи мешканець столиці Микола Жила. «Вся ця ситуація із незаконним застосуванням сили працівниками міліції та інших правоохоронних органів проти учасників мирних протестів – це просто нонсенс. Усіх причетних до порушення закону треба судити», - підтримав товариша киянин Євген Лузан.

Як вступити у справу про визнання незаконною бездіяльності Захарченка: інструкція - http://derevyanko.org/ua/news/id/instrukcija-togo-jak-vstupiti-u-spravu-pro-viznannja-nezakonnoju-bezdijalnist-zaharchenka-333/

Леся, 30.12.2013 15:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини