Художник Михайло Тимчук відкрив виставку новорічних іграшок, розписаних без жодного ескізу за власною технологією

В Івано-Франківську, в Музеї мистецтв Прикарпаття, художник Михайло Тимчук відкрив виставку новорічних іграшок «Птахи». До неї увійшло близько сотні ялинкових куль, які художник розписав без жодного ескізу і за власною технологією.

«Однозначно, є технологія. Використовую при розписі особливі клеї, акрили, які при попаданні води не змиваються. Окрім них, використовую усі можливі присипки та новорічні прикраси, які додають святковості і не втрачають легкості у зображенні. Ескізів немає. Я люблю експериментувати», - розповідає Михайло Тимчук.

Художник зізнається, відразу працює над кількома роботами. Більше сотні іграшок розписав за кілька місяців. Найбільш улюблений орнамент - той, що містить елементи трипільського розпису. Його він вправно поєднує з зображенням метеликів та птахів. Останні стали ключовим елементом в авторській колекції новорічних іграшок. Митець називає птахів «святими істотами» і мріє зібрати усі види пернатих світу в одну експозицію. Каже, у ці дні сам почувається, наче птаха, бо летить в ейфорії кольору, думок, фантазії та передчуття найулюбленіших зимових свят.

Жодна мистецька іграшка у Михайла Тимчука не повторюється. Для розпису використовує керамічні, матові та прозорі кулі. Зізнається, їх доводиться замовляти. Втім, якби міг видувати іграшки зі скла самотужки, вони, каже, обов’язково б мали більш чудернацьку форму.

Леся, 24.12.2013 10:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини