Громадський репортер: Відкриті заклики до розбрату та ненависті є неприпустимими. Ні від політиків, ні від громадських діячів, ні тим більше від представників церкви

В демократичній країні кожен має право на свою думку та відстоювання  своєї  точки зору. Однак, як влучно підмітили філософи, свобода одного закінчується там, де починається свобода іншого. Те саме стосується і відстоювання поглядів та переконань. В цей непростий для країни час,  усі повинні пам’ятати про це.

Відкриті заклики до розбрату та ненависті є неприпустимими. Ні від політиків, ні від громадських діячів, ні тим більше від представників церкви. Ні від кого.  Візьмімо до прикладу  агресивний виступ перед громадою прикарпатського священика із закликом до насильства, який нещодавно так збурив Інтернет.

 Адже  подібні ролики  можуть стати грунтом для радикально налаштованих групок людей. І тоді відстоювання переконань легковажно  трансформується  у  протистояння та насильство.

 Саме  на лідерах, моральних авторитетах, тих, хто веде за собою інших лежить особлива відповідальність. Вони повинні чітко усвідомлювати, до чого зазивають своїх послідовників, чим заповнюють їх свідомість та які плоди дасть їх насіння.

Зрозуміло, що сама церква засуджує подібні виступи. Адже  вони цілковито суперечать місії священика.

Замість того, аби закликати усіх  до миру  та порозуміння, такі промови розпалюють міжнаціональну ворожнечу. І зрештою неважливо, коли вони було відзняті, зараз, чи три роки тому – подібні «проповіді» не мають права на існування в цивілізованій країні, яка  прагне миру та стабільності.


Громадський активіст
Максим Таран

Леся, 23.12.2013 09:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини