В Івано-Франківську відбувся бал для людей з обмеженими можливостями

У Прикарпатському університеті відбувся уже традиційний «Мальтійський приятельський бал для людей з обмеженими фізичними можливості».

Більше 50 пар кружляли у вальсі, танцювали запальний рок-н-рол та народні українські танці.

«Надзвичайно приємно, що бал для людей з обмеженими фізичними можливостями вже став традиційним і з кожним роком збирає все більше гостей та учасників. Це особлива подія для всіх нас, адже дивлячись на танці людей у візках відбувається переоцінка життєвих цінностей. Вони є прикладом мужності, витривалості та символом віри», – наголосив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак.

Відкрили бал традиційно під звуки вальсу. Під час балу танцювали полонез, польку, танго, рок-н-рол і навіть народні танці.

 «Метою цього величного дійства є показати суспільству, що люди з обмеженими можливостями можуть бути на рівні з іншими, адже танець зрівнює всіх», - зауважила координатор балу Леся Гунчак.

Під час дійства обрали кращу сукню, зачіску, Найгалантнішого кавалера, Принца і Принцесу, а також Короля та Королеву балу. Найпочесніший титул Короля та Королеви отримали Марічка Мисюк з Делятина та Святослав Гураль з Івано-Франківська.

«Сьогодні урочисте святкове дійство, проте треба згадати і про щоденні проблеми з якими стикаються люди з обмеженими можливостями. Ми намагаємось робити все можливе, аби полегшити життя людей на інвалідних візках, але напевне найголовніше для них це увага і спілкування. Традиційний осінній бал це прекрасна нагода зустрітись, розважитись та відпочити, тим паче, що чим раз більше волонтерів приєднується до його проведення», – підкреслив директор департаменту соціального захисту Івано-Франківської ОДА Ярослав Лаган, вітаючи гостей свята.

Бал відбувається традиційно напередодні Міжнародного дня інвалідів, таким чином привертаючи увагу громадськості до проблем людей з обмеженими можливостями.

Переможці балу отримали дипломи та подарунки від меценатів. Під час нагородження учасників балу чекав приємний сюрприз. Начальник управління Державної автоінспекції УМВС в Івано-Франківській області Ярослав Ковальчук, вітаючи гостей осіннього балу, запросив всіх на змагання людей з обмеженими фізичними можливостями з фігурного водіння автомобіля, які відбудуться вже наступних вихідних.

«Це чергова нагода зустрітись з друзями та позмагатись за нагороди, адже майже половина людей на інвалідних візках є водіями. Сподіваюсь, що і автомобільні змагання стануть традиційними, так само як і осінній бал», – підсумував Ярослав Ковальчук.

Леся, 26.11.2013 09:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини