Осінній приятельський бал для неповносправних, які користуються інвалідними візками відбувся в Івано-Франківську

Танцюють  всі… У Віденському вальсі закружляли більше трьох десятків пар: панянки у вишуканих сукнях, а поруч кавалери у чорних фраках з краватками. Галантний полонез на початок. Забути про всі труднощі, веселитися на повну і танцювати до схочу – ось головне правило усіх учасників балу. Полька, мазурка, полонез лунали без упину…

Оксана Франчук живе у Коломиї. Вона не ходить змалечку, однак хоче бути на рівні з іншими, інвалідний візок цьому не завада. На бал леді прийшла разом зі своїм хлопцем, танок їх познайомив і поєднав.

«Хто хоче навчитися танцювати, обовязково зможе, - переконана Оксана, -  головне, це бажання, а решта все буде! Коли танцюю під музику, я наче літаю».

«Коли танцюєш з таким Особливим, надзвичайним партнером, добре відчуваючи його, то отримуєш надзвичайне задоволення і насолоду», - ділиться своїми враженнями керівник Мальтійської Служби Допомоги в Івано-Франківську п.Роман Яручик.

 «Ми їх приймаємо на рівні, бо вони і є такі ж, як ми», - коментує організатор балу Друзяк Соломія.

Родзинкою балу стала зіркова пара танцюристів на інвалідних візках Палков Віталій з Івано-Франківська та Стефурак Надія з Богородчан. На танцювальній сцені вони вже два роки. Зізнаються спершу було доволі важко, адже потрібно відчувати не лише партнера, а й візки. Та жага до танцю перемогла, нині вони  постійні учасники різноманітних конкурсів.

 «Життя не закінчується, - стверджує Надія, - танцювала як була здорова – танцюю і тепер. І хочу займатися цим і надалі. На першій порі мене підтримала Мальтійська Служба Допомоги, я їм вдячна, а тепер сама стараюся підтримувати інших…»

Гості танцювали до пізньої ночі, під завісу дійства обрали Короля та Королеву балу. Ними стало подружжя Василь та Наталя Петрунів з Тисмениці.

Мальтійці сподіваються, що завдячуючи підтримці багатьох людей доброї волі вдасться зробити такі бали щорічними. Учасники балу складають слова сердечної вдячності волонтерам Мальтійської служби за транспортне та матеріальне забезпечення, хореографічну підготовку та танцювальні майстер-класи. Салону весільних та вечірніх суконь «Анастасія-шарм» (власниця– Остапович Оксана) за найвишуканіші сукні для наших «романтиків». За макіяж та зачіски дякуємо Хрептик Анні та Гуцуляк Ользі.  За надане для балу чудове приміщення сердечно дякуємо ректору ПНУ ім. Василя Стефаника п.Ігорю Цепенді.

Перший бал для неповносправних, які користуються інвалідними візками відбувся у рамках проекту «Потрібно двоє: допоможи іншому- стань приятелем» за підтримки Карпатського фонду, Сканфонду та Мережі Нідерландських благодійних фондів для Східної і Центральної Європи.

 

Леся, 14.11.2012 10:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини