Івано-Франківські оперативники вилучили з незаконного обігу матеріальних цінностей вартістю понад 2 млн. грн.

З цієї суми 1,8 млн.грн. – підакцизні товари. Зокрема, працівники оперативного управління міської ДПІ ГУ Міндоходів в області вилучили більше 200 дал алкогольних напоїв та близько 500 дал спирту, який був сировиною для виготовлення фальсифікованої горілки на підпільних гуральнях.

Саморобний «сурогат» підпільні «бізнесмени», очевидно,  збували через легальні торгові точки Прикарпаття. Зокрема, під час перевірки одного з магазинів обласного центру працівники міського оперативного управління  встановили та задокументували факт реалізації алкогольних напоїв із підробленими марками акцизного податку. Після ретельного огляду цього торгового закладу вони виявили та вилучили 30 пляшок горілчаних виробів із етикетками вітчизняних виробників з ознаками фальсифікату. Того ж дня було виявлено такий «фальсифікат» в кафе, яке знаходилось неподалік магазину.

По факту виявлення обох незаконних оборудок оперативники зареєстрували матеріали в єдиному державному реєстрі досудових розслідувань кримінальних правопорушень за ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). На сьогодні проводиться досудове розслідування цих справ.

Загалом протягом січня-жовтня цього року працівники управління облікували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 5 кримінальних правопорушень, в тому числі 3 - за ст. 204 Кримінального кодексу України, а також 2 - за ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання марок акцизного податку).
Леся, 18.11.2013 10:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини