В ЄС наполягають, що без двох законів і Тимошенко Асоціації не буде

Україна має в обмежений термін ухвалити три "євроінтеграційні" закони для того, щоб угода про Асоціацію з ЄС була підписана.

Такий висновок можна зробити зі слів речника Єврокомісара з політики сусідства Штефана ФюлеПітера Стано на брифінгу у середу.

Відповідаючи на питання, чи буде підписано угода про асоціацію між Україною та ЄС, Стано зазначив, що "це вирішує окремо кожна країна-член ЄС".

"Країни члени досі обговорюють, наскільки Україна просунулась у необхідних критеріях, які були визначені у грудні минулого року", - сказав Стано.

Відповідаючи на питання про те, що засідання українського парламенту відбудеться 19 листопада, а Рада міністрів ЄС, на якій ухвалюватимуть рішення про Україну, відбудеться 18 листопада, він відповів:

"Це більше країни-члени вирішують, коли вони можуть прийняти таке рішення. Я можу лише нагадати, що ми очікуємо від України результатів у трьох важливих питаннях: вибіркове правосуддя, виборче законодавство та реформи, закладені у порядок денний асоціації", - сказав він.

"Ви знаєте, що останнього тижня парламент підтримав в першому читанні проекти про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства. Це одна річ", - сказав він.

"Але цей прогрес має бути консолідований негайним ухваленням цих законів у другому читанні. І ми сподіваємося, що ці два закони будуть ухвалені без затримки, бо часу мало", - зазначив Стано.

"І ще щодо питання Тимошенко. Мають бути зроблені рішучі дії для розв’язання цього питання", - наголосив Стано і додав, що "звіт місії Кокс-Кваснєвського відіграватиме надзвичайне значення".

Він нагадав, що звіт буде презентовано цієї середи.

Українська правда

Леся, 13.11.2013 14:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини