Івано-Франківськ відзначили як місто, комфортне для проживання

Уже традиційно проводиться щорічний Всеукраїнський конкурс „Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку”. Впродовж декількох років Івано-Франківськ займає в цьому конкурсі призові місця.

І, за підсумками 2012 року, Івано-Франківськ зайняв третє місце серед міст з такою ж кількістю населення територіальної громади.

„У конкурсі визначаються різні показники, зокрема кількість концентрації місць ДТП, протяжність вуличних мереж, наявність об’єктів благоустрою, озеленення міста, створення парків, скверів та місць відпочинку. До уваги беруть якість освітлення вулиць, впровадження нових технологій, рівень збереження культурної спадщини, залучення до міського бюджету додаткових фінансових надходжень з інших джерел фінансування. Так визначають, чи місто є комфортним для проживання як населення, так і відвідувачів”, – розповідає директор Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак.

Відповідні документи подаються з підтвердженнями відповідних служб, зокрема Державної екологічної інспекції, санітарно-епідеміологічної станції, правоохоронних органів, органи ДАІ та інших.

За усіма цими показниками конкурсна комісія у 2012 році визначила серед усіх регіонів України Івано-Франківськ на 3-місці комфортності проживання.

6 листопада 2013 року в Києві буде проводитися „Семінар з питань благоустрою”, де відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу.

Леся, 05.11.2013 09:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини