Сергій Данилюк: Через недоліки можемо втратити людські життя

Сьогодні було підведено підсумки контрольної перевірки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка перевіряла стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення, готовність органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Роботу перевірки очолив перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк. До складу комісії ввійшли фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій та її територіальних підрозділів.

Перевірка відбулась в Івано-Франківську, Коломиї, Калуші, Богородчанському, Долинському та Надвірнянському районах.

Значна увага комісії приділялась відпрацюванню практичних дій органів управління і відповідних служб цивільного захисту по ліквідації надзвичайних ситуацій.

«Через недоліки в роботі ми можемо втратити людські життя. Загалом в ході перевірки було встановлено, що недоліки які були виявлені під час минулорічної перевірки вони усунуті. Залишились не усуненими ті, які потребують фінансування і, в основному, з державного бюджету. Виявлено також точкові недоліки по конкретних підприємствах, які не потребують жодного фінансування, а потребують належного виконання обов’язків відповідними посадовцями. Саме останні сподіваюсь найближчим часом будуть усунені», – підсумував перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк дав місяць відповідним підрозділам для усунення недоліків, які було виявлено в ході контрольної перевірки та наголосив, що роботу керівника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА буде детально проаналізовано.

В грудні на Прикарпаття знову приїде комісія, щоб перевірити усунення недоліків.

Леся, 01.11.2013 15:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини