Руслан Марцінків: «Правоохоронні органи чинять тиск на комунальні підприємства міста»

«Дії правоохоронців щодо систематичних перевірок комунальних підприємств міста – не що інше, як тиск на місцеве самоврядування. Сьогодні спецслужби, що підпорядковані чинному уряду Азарова та Президенту Януковичу дотримуються чіткого планомірного сценарію тиску на територіальну громаду через комунальні підприємства», - саме так прокоментував ситуацію із системними перевірками Івано-Франківських комунальних підприємств народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків під час розгляду питання щодо утисків комунальних підприємств з та інспірування кримінальних справ на сесії Івано-Франківської міської ради.

Присутній на сесійному засіданні Народний депутат України Руслан Марцінків заявив про непоодинокі факти чинення незаконних утисків на місцеві органи влади правоохоронців у західних областях України. Це свідчить про зростання тиску силових органів держави на опозицію, яка утримує владу в органах місцевого самоврядування.

«Впродовж року на комунальних підприємствах Івано-Франківська пройшло понад 300 перевірок. Майже абсолютна більшість із них завершувалася без виявлення будь-якого порушення, але такі часті візити відповідних інспекцій фактично паралізують роботу, адже з підприємства вилучаються документи, працівники змушені займатися написанням відповідей, а не вести нормальну роботу», - констатував народний обранець.

Руслан Марцінків зауважив, що попри блокування коштів місцевих громад Держскарбницею, уряд взяв собі за озброєння ще один інструмент – за допомогою силовиків паралізовувати роботу  комунальних підприємств. На переконання свободівця такі дії не можуть не викликати обурення та пообіцяв через засоби масової інформації висвітлювати факти відверто замовних «рейдерських» набігів на установи.

Замість боротьби із відвертою злочинністю, наведенням ладу із хаотичною забудовою у місті правоохоронці чинять вакханалію у господарському житті міста», - наголосив народний депутат.

 

Леся, 23.10.2013 11:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини