Представники Івано-Франківщини Степан Мазур – Тарас Стенчук стали призерами Чемпіонату України з авторалі

На Прикарпатті відбувся заключний етап Чемпіонату України з авторалі – Міжнародне ралі «Трембіта», яке було організоване та проведене Комітетом ралі Автомобільної федерації України (FAU) за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Коломийської міської ради.

Найсильніші ралійники (43 екіпажі та 9 команд) змагалися за перемогу. Загальна дистанція ралі склала близько 406 км, бойова дистанція (загальна довжина спецділянок) – майже 112 км. Учасники ралі двічі подолали спецділянки у Коломийському, Снятинському, Верховинському та Косівському районах.

 За титул абсолютного чемпіона 2013 року боролися екіпажі Валерія Горбаня й Володимира Корсі (MINI JCW RRC) та Олександра Салюка і Євгена Червоненко (Ford Fiesta). Обидва пілоти мали рівні шанси поборотися за перемогу, однак,Олександр Салюк та Євген Червоненко не дісталися до фінішу – їх автомобіль потрапив в аварію.

Титул абсолютних чемпіонів України 2013 року у Валерія Горбаня і Володимира Корся. Вони виграли всі спецділянки ралі «Трембіта» і з великим відривом здобули заслужену перемогу на гонці.

Представники Івано-Франківщини Степан Мазур – Тарас Стенчук теж стали призерами у своєму класі У4000. Посівши 13-те місце з 25-ти фінішувавших екіпажів у загальному заліку, їм вдалося закріпити за собою 2-ге місце у класі У4000 в VI етапі Відкритого Чемпіонату України з ралі та VI етапі Кубку України з ралі.

Загалом учасники ралі «Трембіта» дуже задоволені організацією змагань та підготовкою трас.

«Дуже приємно, що обласна та місцева влада поставилися до проведення змагань з усією серйозністю та забезпечили учасникам безпеку і комфорт під час гонки. Що ж до трас, то вони були складними. Круті повороти, підйоми та спуски не давали нам розслабитися ні на секунду, а гарна підготовка самого покриття дозволила гонщикам розігнати автомобілі до максимальної швидкості. Ми отримали величезне задоволення під час змагань», – поділився враженнями абсолютний чемпіон ралі Валерій Горбань під час підсумкової прес-конференції.

«На Прикарпатті вже не вперше відбуваються змагання з авторалі міжнародного рівня, і тішить той факт, що цей вид спорту розвивається і стає дедалі популярнішим. Ми зробили все можливе для того, щоб забезпечити необхідний рівень безпеки та виконати вимоги авторалі. Сподіваюсь, що для Івано-Франківщини такі змагання стануть традиційними», – сказав заступник директора департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту, начальник управління спорту Мирослав Карабін.

Проведення таких змагань це ще один вагомий  крок до популяризації Прикарпаття як туристичного краю та розвитку автомобільного  спорту на теренах області.

Леся, 21.10.2013 15:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини