Юрій Павленко: В українських виправних установах стало менше дітей

В останні роки значно зменшилася кількість дітей, які утримуються в слідчих ізоляторах. На цьому акцентував увагу представників ЗМІ Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко після ознайомлення з умовами в Івано-Франківському СІЗО.

«Якщо в 2010 році в СІЗО перебувало майже 1 тис. дітей в Україні, то станом на сьогодні в СІЗО перебуває 286 дітей, - поінформував Юрій Павленко. – Важливо, що скоротилася і кількість дітей в колоніях. Якщо в 2010 році в колоніях перебувало 1,5 тис. дітей, то на сьогодні перебуває близько 1 тис. дітей, причому серед них є 556 неповнолітніх».

Нині в слідчому ізоляторі Івано-Франківська, як наголосив посадовець, утримується восьмеро дітей, що у порівнянні з минулими періодами майже в чотири рази менше. Діти перебувають у виправній установі менше року, при тому, що раніше утримання неповнолітніх в СІЗО по 2-3 роки було нормою.

Зміни на краще, переконаний Юрій Павленко, пов’язані з новим Кримінально-процесуальним кодексом, реформуванням кримінальної юстиції щодо дітей, переходом від карального правосуддя до відновного виховного.

«Все частіше суди застосовують як вид покарання не ув’язнення, а інші, альтернативні форми покарання», - зазначив Юрій Павленко

Леся, 10.10.2013 09:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини