У Івано-Франківську відзначать День людей похилого віку. Сто "щасливців" отримають по продуктовому набору

1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку і День ветерана. У Івано-Франківську, згідно розпорядження міського голови, передбачено проведення ряду заходів, в тому числі святкових.

Турбота про літніх людей – одне з основних завдань департаменту соціальної політики та територіального центру соціального обслуговування, як структурного підрозділу департаменту. Допомога літнім, одиноким, перестарілим, малозабезпеченим людям, інвалідам вдома, їхня соціально-побутова адаптація, надання матеріальної допомоги – далеко не повний перелік завдань, що стоять перед працівниками соціального захисту.

„До Дня вшанування людей похилого віку у івано-франківському Народному домі №1 буде проведено святковий концерт. Окрім того, ми підготували листи-звернення до підприємств міста та благодійних організацій. Серед підприємств, які надали нам продукти харчування і матеріальну допомогу, „Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів”, фірма „Лігос”, „Молокозавод”, „Хлібокомбінат”, „М’ясокомбінат”, ПП „Залізнична пекарня” і медична структура „Медекс плюс”. Наші соціальні працівники сформують близько 100 продуктових наборів, до яких увійдуть м’ясні і молочні вироби, хлібобулочна продукція, мучні вироби та крупи та розвезуть ці набори самотнім людям похилого віку”, – розповідає директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.

За її словами, усього на обліку в івано-франківському територіальному центрі соціального обслуговування перебуває понад 2000 мешканців – одиноких малозабезпечених мешканців, ветеранів та інвалідів, людей похилого віку, які надзвичайно потребують щоденної допомоги соціальних служб міста

Леся, 01.10.2013 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини