В обласному центрі зайнятості заявляють, що вправно шукають для прикарпатців роботу

З початку року в області працевлаштовано понад 24,6 тис. незайнятих громадян. Про це під час ярмарку вакансій у Коломиї, де було представлено 34 вакансії від 28 роботодавців міста і району, поінформував директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Григорій Горбаль.

За його словами, раніше безробітних прикарпатців працевлаштували переважно в установах з проведення ремонту автотранспортних засобів, роздрібної та гуртової торгівлі, на підприємствах переробної промисловості, у сільському, лісовому та рибному господарствах.

«Найвищий рівень працевлаштування громадян – у Коломийському і Рогатинському районах, а також місті Яремче, - зазначив Григорій Горбаль. – Особлива увага при працевлаштуванні приділялася громадянам, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню».

Перелік таких громадян, як зазначалося на ярмарку, визначено в Законі України «Про зайнятість населення», прийнятому з метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента. Зокрема, згідно з цим Законом право на першочергове працевлаштування мають особи, які самостійно, без допомоги одного з членів подружжя, виховують дитину до 14 років або дитину-інваліда. Працевлаштуватися в першу чергу можуть також молоді люди після закінчення навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, або після звільнення із строкової військової чи альтернативної служби. Держава зобов’язалася сприяти у працевлаштуванні й інвалідам, які не досягли пенсійного віку.

«Серед осіб, які звернулися в обласний центр зайнятості з початку року, кожен третій має додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні», - наголосив Григорій Горбаль.

Разом з тим, люди, які знаходяться на обліку в міському центрі зайнятості кажуть, що вони самі змушені шукати собі роботу. Ба більше, коли вони її знаходять, то центр зайнятості змушує брати відкріпний талон, начебто саме працівники центру знайшли безробітному роботу. Ось так робиться позитивна статистика...

Леся, 19.09.2013 09:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини