Майже одну тисячу неоформлених працівників виявлено на Івано-Франківщині

Цьогоріч працівники Міндоходів Прикарпаття спільно з іншими контролюючими органами виявили 951 неоформленого належним чином працівника. Після перевірок роботодавці оформили трудові угоди з 536 такими громадянами, внаслідок чого, до бюджету додатково надійшло 89 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Також, фахівці Міндоходів провели 45 перевірок фізичних та юридичних осіб з питань виявлення фактів ухилення від оподаткування різного роду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок «тіньових» коштів. У більшості це неутримання, недоутримання та неперерахування або несвоєчасне перерахування до бюджету суб’єктами господарювання податку на доходи фізичних осіб із сум заробітної плати. За виявлені порушення при перевірках, органи податкової служби області донарахували 942,3 тис.грн податку на доходи фізичних осіб.

З метою забезпечення соціального захисту громадян працівники Міндоходів спільно з іншими контролюючими органами й надалі вживатимуть заходи спрямовані на офіційне оформлення роботодавцями найманої праці, в рамках виконання затвердженої облдержадміністрацією Комплексної програми заходів з легалізації заробітної плати.  

Леся, 16.05.2013 11:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини