До 1 вересня на Прикарпатті сформують регіональний запас продовольчого зерна.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в області завершено збирання ранніх зернових культур на площі 97, 2 тис. га. Намолочено понад 325 тис. тонн зерна при середній врожайності 33,4 ц/га. Найвища врожайність – у Рогатинському, Коломийському, Городенківському районах.

«Є всі підстави для того, щоб отримати валовий збір зерна на рівні минулого року, коли врожай склав 615 тис. тонн, - прогнозує директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин. – У даний час на виконання доручення Президента України у рамках забезпечення продовольчої незалежності держави  в області триває формування регіональних ресурсів продовольчого зерна, яке плануємо завершити до 1 вересня. Потреба – 53 тис. тонн».

Тим часом прикарпатські аграрії готуються до збирання гречки, кукурудзи на зерно, а з середини вересня – цукрових буряків. Заплановано зібрати 70 тис. тонн цукристих. Цього, за словами Івана Андріїшина, вистачить для роботи Городенківського цукрового заводу. 

Леся, 21.08.2013 14:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини