На Прикарпатті вже зібрано більше половини ранніх зернових

За оперативними даними, в області обмолочено 55% ранніх зернових. Намолочено майже 190 тисяч тонн збіжжя при середній врожайності 34,7 ц/га.

На площі 25,5 тис. га завершується збір озимого ріпаку, на сьогодні аграрії вже зібрали 62 тис. тонн при середній врожайності 25 ц/га. Найвища врожайність – у Рогатинському, Коломийському, Городенківському районах.

«Жнива цього року проходять добре, цьому сприяють погодні умови, – зазначив представникам ЗМІ під час поїздки у Городенківський район директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин. – Хоча раніше в окремих господарствах на площі майже півтори тисячі гектарів град знищив або частково пошкодив врожай ріпаку та зернових культур».

Для зберігання зібраного, за словами Івана Андріїшина, на Прикарпатті планують здати в експлуатацію нові елеватори, два з яких будуть діяти у Городенківському районі, третій – у Воскресінцях на Рогатинщині.

До кінця року матимуть елеватор в агрофірмі «Вільхівці». «Проектом передбачено сім ємностей, кожна з яких по 5 тисяч тонн, – розповідає директор фірми Іван Приймак. – Враховуючи потужності наших старих складів, зможемо одночасно зберігати в середньому 60 тисяч тонн зерна».

Збираючи врожай, прикарпатські аграрії очікують закласти у комори не менше, ніж 615 тисяч тонн зернових. Саме таким був минулорічний врожай, один з найкращих за часів незалежності.

Леся, 06.08.2013 09:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини