Будівництво нового цементного заводу розпочали на ПАТ «Івано-Франківськцемент»

На новому цементному заводі створять майже 300 робочих місць, а надходження платежів до бюджетів всіх рівнів зростуть на 101 мільйон гривень щорічно, - запевняє голова спостережної ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць.

На ПАТ «Івано-Франківськцемент» відбулася заливка першої опори обертової печі нового цементного заводу. Процес будівництва урочисто запустили голова  спостережної ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць та голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванок.

Реалізація цього проекту, за словами Миколи Круця, дозволить збільшити річний обсяг виробництва цементу ще на 1 мільйон тон,  знизити собівартість виробництва цементу та значно розширити асортимент так званих спеціальних цементів. Між ПАТ «Івано-Франківськцемент» та п’ятьма банками завершено переговори про фінансування представленого в квітні проекту. Свою участь у фінансуванні будівництва нового заводу підтвердили Світовий Банк, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку, Банк Данії, Райфайзенбанк та Укрексімбанк.

Важливе значення реаліазіції такого проекту для області підкреслив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Він відзначив, що нове виробництво – це  і додаткові робочі місця, і суттєве зростання надходжень до місцевих бюджетів, і також добрий поштовх розвитку промисловості в області. Керівництво ПАТ «Івано-Франківськцемент» постійно працює над впровадженням модернізації та переоснащення виробництва за рахунок новітніх енергозберігаючих та природоохоронних технологій. Тож, як запевнив журналістів, голова спостережної ради підприємства Микола Круць, новий завод буде екологічно безпечним.

Леся, 07.08.2013 12:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини