Більше 1,7 млрд.грн. ПДВ відшкодовано прикарпатським платникам

За 7 місяців поточного року на розрахункові рахунки платників податків Івано-Франківської області відшкодовано 1719,4 млн. грн. податку на додану вартість, що на 1152,4 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив заступник начальника управління – начальник відділу декларування ПДВ Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Дмитро Сачовський.

За процедурою автоматичного бюджетного відшкодування протягом вказаного періоду 11 платникам повернуто 509,1 млн. грн. заявленого до відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, для отримання автоматичного бюджетного відшкодування суб’єкту господарювання необхідно дотримуватися ряду вимог, визначених Податковим кодексом України. Зокрема платник податку не повинен перебувати у судових процедурах банкрутства, зобов'язаний мати всі необхідні відомості про себе та перебувати за своїм місцезнаходженням, а також середня заробітна плата повинна бути вищою у 2,5 рази мінімально встановленого законодавством рівня. Крім того, чисельність працівників на підприємстві має перевищувати 20 чоловік за останні 4 звітних періоди.

«Визначення відповідності платника податку критеріям на отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подання звітності», - зазначив посадовець, - це дозволяє нам здійснювати своєчасне відшкодування  податку сумлінним платникам».

Леся, 07.08.2013 11:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини