Протягом трьох місяців в області було виявлено півтори тисячі неоформлених працівників

Протягом трьох місяців в області було виявлено півтори тисячі неоформлених працівників. Це один з результатів впровадження програми з легалізації заробітної плати.

«Після проведених перевірок орієнтовно 80 відсотків працівників оформили трудові відносини офіційно, - поінформував журналістів перед початком засідання обласної комісії з легалізації заробітної плати начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області Петро Кулик. – У минулому році ця цифра становила 50 відсотків».

З початку дії програми на Прикарпатті зменшилася кількість суб’єктів, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної (на 16% - юридичних осіб, 7% - фізичних). На думку заступника голови облдержадміністрації, голови обласної комісії з легалізації заробітної плати Ігоря Зварича, при цьому на динаміку показників позитивно вплинуло оприлюднення списків підприємств, керівники яких виплачували високу зарплату працюючим.

«Вважав би за необхідне розширити перелік, внісши туди дані про 20 юридичних осіб та 20 фізичних осіб-підприємців, - запропонував на засіданні Ігор Зварич. - Маємо позитивним чином впливати на ситуацію з легалізації зарплат, зокрема, прикладами кращих».

Учасники засідання проаналізували ситуацію з легалізації зарплат у окремих районах, визначаючи при цьому резерви для покращення. Питання детінізації заробленого, як наголошували, розглядатиметься на засіданнях колегій облдержадміністрації.

Леся, 02.08.2013 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини