На західних повітряних кордонах

  Західні повітряні кордони нашої держави охороняє одне з найпотужніших з’єднань Збройних Сил України  – 114-та Івано-Франківська бригада тактичної авіації, якою командує полковник Сергій Голубцов. З початку року пілоти цієї бригади виконали в повному обсязі всі заплановані польоти. Більша частина пілотів-винищувачів отримали статус «всепогодних». Прикарпатським авіаторам підкорились і день і ніч, сніг і дощ, сильний вітер і густі хмари.  Своїм досвідом вони щедро діляться з молодими офіцерами. Завдяки цьому тут вдалось ввести в стрій та поставили на крило молодих пілотів, що нещодавно закінчили свої вузи.

  Сьогодні особовий склад бригади продовжує нарощувати та вдосконалювати свою майстерність. Майже щодня в прикарпатське небо піднімаються і грізні винищувачі МІГ-29, і учбово-тренувальні Л-39. Доречно зауважити, що більшість цих літаків пройшли необхідну модернізацію, і тепер відповідають всім вимогам сучасного повітряного бою. Також у відмінному стані знаходиться і вся інфраструктура військового аеродрому. Технічний склад бригади слідкує щоб стан злітної смуги був лише найкращим, механіки та техніки ескадриль ретельно готують кожен борт до вильоту і перевіряють його після льотних змін. Також відмінно працюють  всі служби що відповідають за зв'язок з пілотами у повітрі та безпеку самих польотів.

Частими гостями у бригаді є місцеві школярі. За сприянням командування частини тут постійно проводяться дні відкритих дверей, юнакам показують як готуються та служать авіатори. Традиційно свої вишколи проводять у льотчиків  представники з місцевого осередку Пласт – «Чота Крилатих». Діти що займаються в цьому пластовому підрозділі поставили собі за мету у майбутньому теж стати підкорювачами і захисниками повітряної стихії.  Тому їх цікавлять всі тонкощі армійського життя пілотів-винищувачів.

 Доки небо над карпатськими кручами розрізають крила винищувачів 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації, можна сміливо сказати, що західні повітряні кордони нашої держави знаходяться під надійним захистом.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України. 

Леся, 30.07.2013 13:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини