За незаконні оборудки івано-франківському підприємству доведеться сплатити до бюджету 3,7 млн. грн.

За матеріалами перевірки одного із суб’єктів господарювання Івано-Франківська, міндоходівці донарахували 1,8 млн.грн. податку на прибуток та 1,4 млн.грн. податку на додану вартість. Крім того, нараховано пеню за порушення термінів поставки товарів нерезидентом в сумі 430,0 тис.грн. та штрафну санкцію за неподання довідки щодо декларування валютних цінностей в сумі 680 гривень.

Перевіркою встановлено, що підприємство надавало посередницькі послуги у сфері торгівлі будівельним обладнанням, в тому числі при здійсненні імпортних операцій. Ухиляючись від сплати податків посадові особи проводили сумнівні фінансові оборудки, використовуючи фіктивних контрагентів. Зокрема, з окремими постачальниками операції мали безтоварний характер, тобто проводились «на папері». Крім заниження до сплати податку на прибуток та ПДВ, ще й не забезпечено надходження імпортного товару при здійсненні передоплати нерезиденту в сумі 130 тис.євро.

Не погоджуючись з рішенням ДПІ у м.Івано-Франківську підприємство неодноразово оскаржувало в суді донараховані суми, однак нещодавно поставлено крапку у цій справі – Львівський апеляційний суд визнав рішення міндоходівців правомірним.

Більше того, проти порушників законодавства відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) та ч.2 ст.366 (підроблення документів) Кримінального кодексу України. 

Леся, 30.07.2013 10:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини