Через низькі темпи дорожньо-ремонтних робіт роботу Служби автомобільних доріг в області визнано незадовільною

Як зазначив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк на засіданні колегії, 22 липня, до 1 липня дорожники «мали ліквідувати ями на дорогах державного значення» (таким було рішення попередньої колегії). Оскільки темпи дорожньо-ремонтних робіт «залишаються низькими», роботу обласної Служби автомобільних доріг в області рішенням колегії облдержадміністрації визнано незадовільною.

За словами Михайла Вишиванюка, «лише 20% дорожнього покриття області у нормальному стані, що є результатом, перш за все, слабкої роботи керівництва облавтодору».

«Начальник Служби автомобільних доріг в області Сергій Михайлович Сендерський, якого я поважаю, на жаль, перебуває більше в лікарні, ніж на роботі, - зазначив на колегії голова ОДА. – Він -хороша людина, хороший керівник, але у зв’язку зі станом його здоров’я є пропозиція надати йому легшу роботу».

З матеріалів колегії про стан виконання рішень і доручень облдержадміністрації з питань ремонту та утримання автомобільних доріг в області: загальна кількість ділянок доріг, що зазнали суцільних руйнувань, становить 114 км, а термінового поточного середнього ремонту потребують 1 030 км доріг. Служба автомобільних доріг в області отримала та використала 61,871 млн. грн., в т.ч. 50,022 млн. грн. з державного бюджету та 11,849 млн. грн. з місцевого (при розрахунковій потребі коштів на зазначені роботи 449 млн. грн.

Довідково

В області розроблено Програму влаштування вуличного освітлення населених пунктів, через які проходять дороги державного значення, за кошти державного бюджету на 2013-2015 рр.

Спільно з УДАІ УМВС України в області розроблено схему та графік руху дорогами області (у спеку) великовагових транспортних засобів.

З початку року в області ліквідовано 215,5 тис. кв. м. ям та вибоїн.

Леся, 24.07.2013 09:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини