Законотворча діяльність Василя Гладія - ОПОРА

Василь Гладій причетний до розробки 21 законотворчої ініціативи – 1 законопроект і 20 проектів постанов. Власних, одноосібно зареєстрованих, проектів нормативно-правових актів депутат не має. Більшість проектів постанов (17 проектів постанов) зареєстровані спільно з колегами по Комітету, прямо відповідають профілю Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, в якому працює депутат, та стосуються: перейменування і зміни статусу населених пунктів; прийняття за основу, відхилення та повернення на доопрацювання законопроектів.

Три проекти постанов Василя Гладія, що розроблені спільно з колегою по фракції Дмитром Шлемком, стосуються відзначення свят і пам’ятних дат. Ці постанови наразі опрацьовуються у комітетах та очікують розгляду, і стосуються: відзначення ювілеїв майстрів гуцульського різьбярства Василя і Миколи Девдюків; відзначення 90-річчя від дня народження Миколи Плав'юка; відзначення 140-річчя від дня народження Марка Черемшини.

Єдиний законопроект, до розробки якого причетний Василь Гладій, - це проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» (щодо збільшення державних гарантій в соціально-економічному розвитку), який депутат зареєстрував разом з двома колегами по парламенту з Івано-Франківщини та колегами по фракції ВО «Батьківщина» Дмитром Шлемком і Ольгою Сікорою. Цей законопроект передбачає забезпечення державної підтримки проектів, які здійснюються в гірських населених пунктах, в соціальній сфері та сфері розвитку інфраструктури, зменшення фінансового навантаження і субсидування бізнесу в гірських населених пунктах та забезпечення додаткових соціальних гарантій для населення гірських населених пунктів. Цим законопроектом передбачається врахування інтересів виборців виборчого округу № 89, від якого Василь Гладій був обраний депутатом, оскільки значна частина населених пунктів округу мають статус гірських населених пунктів.

Леся, 23.07.2013 10:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини