Проект «Один день молоді при владі» вдався і заслуговує на продовження, - Роман Іваницький

На прес-конференції в ОДА за підсумками проекту Молодіжної адміністрації області «Один день молоді при владі» підбили підсумки праці – стажування 30 юнаків та дівчат на посадах керівників облдержадміністрації, директорів департаментів та управлінь. Модераторами підсумкової прес-конференції були заступник голови ОДА Роман Іваницький та голова Молодіжної адміністрації області Ганна Крисюк.

Першою слово взяла голова облдержадміністрації (27 червня) Ірина Баранова. Дівчина з Рожнятівщини, геолог за фахом, щиро зізналася: маючи нагоду «посидіти в кріслі» Михайла Вишиванюка, відповідати на численні телефонні дзвінки, в т.ч. з Києва, спілкуватися з іменитими підлеглими, провела «прийом громадян», нараду зі своїми заступниками, побувала з робочою поїздкою у Тисменицькому районі. І пересвідчилася, «наскільки важкою» є щоденна буденна праця найвищої посадової особи в області - голови обласної державної адміністрації і якими важливими для області та відповідальними є завдання, які Президент України ставить перед місцевими державними адміністраціями щодо соціально-економічного розвитку регіонів і держави загалом. Разом із обласними дорожниками голова ОДА Ірина Баранова побувала у с.Черніїв Тисменицького району, де триває ямковий ремонт центральної дороги «струменевим методом». Довідалася, що на цьому тижні зроблено більше 10 км. ямкового ремонту доріг. Вкотре дякуючи «за високу довіру», Ірина Баранова запевнила: враження - незабутні , а здобутий навіть за один день досвід на посаді керівника виконавчої влади області їй неодмінно пригодиться у житті і праці. 

Юрист за фахом Олег Андрухів, син світлої пам’яті професора Ігора Андрухіва, виконував обов’язки першого заступника голови облдержадміністрації. Разом з Василем Плавюком проректор з виховної роботи Івано-Франківського університету права ім. Короля Данила Галицького Олег Андрухів взяв участь у кількагодинному засіданні обласної комісії з надання ліцензій (на конкурсній основі) на пасажирські перевезення. Відзначив: «Ті, хто звик лише критикувати владу, зокрема журналісти, інфантильна молодь, нехай спершу зроблять щось подібне, що кожен день роблять для області керівники влади, відповідно до своїх повноважень, і хай зроблять це краще». 

«Якщо в майбутньому я заслужу працю на державній службі , в органах влади, я буду пишатися і обов’язково згадаю своє досить цікаве, пізнавальне стажування в облдержадміністрації у рамках проекту «Один день молоді при владі»,- запевнив Олег Андрухів. 

Катерина Говера, заступник голови Молодіжної адміністрації області (з понеділка-справжній держслужбовець) працювала у тандемі із заступником голови ОДА Романом Іваницьким. Зазначає: «Є у кого вчитися, в обласній державній адміністрації працюють фахові керівники, за покликанням, у яких є чому повчитися»

Василя Бруса на посаді заступника голови ОДА замінила Катерина Дімбровська, головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку, туризму та природних ресурсів управління економіки Косівської райдержадміністрації. Дівчина побувала на нараді з питань попередження завезення в область африканської чуми, ознайомилася з ходом підготовки області до майбутніх жнив, з державними програмами з підтримки розвитку тваринництва, політикою формування цін на хліб тощо. Їй імпонує «чіткий стиль керівництва доброзичливого» Василя Бруса і те, «з якою повагою ставляться нього підлеглі». 

Юрист Сніжана Кравченко, яка стажувалася у досвідченого «орговика» Євгена Мельничука, начальника організаційного управління апарату ОДА, «вражена величезним обсягом роботи управління і дружнім, злагодженим та молодим колективом спеціалістів своєї справи». Дуже гарні відгуки прозвучали з уст молодих людей, учасників проекту, які стажувалися в управлінні культури, національностей та релігій, управлінні спорту, управлінні туризму, департаментах - освіти, науки, сім’ї та молоді, інформаційно-аналітичному, охорони здоров’я, АПК, департаменті економіки, департаменті соціальної політики, регіонального розвитку та будівництва, ЖКГ та інших. Зокрема, про своє «знайомство зблизька» з роботою департаменту фінансів, який очолює Галина Карп, розповів Андрій Коваль, перший заступник голови Молодіжної адміністрації області (тамтешній бухгалтер). Високофаховій і толерантній Галині Карп, за словами Андрія Коваля, «вдалося вирішити за короткий час чимало дуже важливих для районів фінансових питань».

 «Я побачив, як Галина Василівна бореться за кожну державну копійку, - зазначив юнак. - Приємно було спостерігати за стилем її спілкування з підлеглими. Дійсно, на таку надто відповідальну, важливу для області фінансову посаду потрібно призначати таких економічно грамотних, досвідчених фахівців, якою є Галина Карп»

Чимало молодих людей зізналися: відтепер вони змінили своє уявлення про держслужбу і ставлення до представників влади, праця яких, на переконання більшості, ще «не належно оцінена державою». До слова, інформаційним супроводом проходження проекту «Один день молодів при владі» разом з автором цих слів опікувалася Світлана Олексин. Вона взяла участь у прес-конференції - презентації колекції «Обирай українське», підготувала моніторинг публікацій у ЗМІ з висвітлення проекту Молодіжної адміністрації області «Один день молоді при владі», участі у ньому кожного з «проектантів». Світлана Олексин у МА області виконує обов’язки працівника прес-служби і робить це сумлінно. 

Підбиваючи підсумки з обміну вражень і досягнень, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький наголосив: «Проект вдався, його варто продовжувати, це хороший тренінг і свого роду стимул і для чинних держслужбовців , і для перспективної молоді». Мовляв, ті, хто працює на своїх посадах «аби-як», зрозуміли: «у двері стукають молоді, сміливі, ініціативні, креативні». Вітаючи спільні успіхи, Роман Іваницький побажав молодіжним активістам «ще амбітніших планів, гарних задумів, доброї щедрої долі і так тримати»! «За сприяння у проведенні проекту «Один день молоді при владі» керівники ОДА, директори департаментів та управлінь,нагороджені Подяками Молодіжної адміністрації в області. Грамоти «за активність» отримали усі учасники проекту. 

Леся, 01.07.2013 09:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини