Калуш планує встановити світовий рекорд із виконання східного танцю

15 червня вперше на Прикарпатті відбудеться всеукраїнський фестиваль-конкурс східних танців "Кубок Прикарпаття". До Калуша завітають колективи з різних куточків України. Участь у встановленні світового рекорду може взяти і дружина міського голови — Гюзель Насалик
У рамках конкурсу планують встановити світовий рекорд щодо наймасовішого одночасного виконання східного танцю.

Як повідомила “Вікнам” організатор конкурсу Тетяна Кузевич, очікувана кількість учасників — від 500 до 1000. Початок — о 14.00. Заплановане місце встановлення рекорду — площа Героїв.
Фікусувати рекорд буде представник національного проекту “Книга рекордів України”.


Для участі у всеукраїнському фестивалі-конкурсу “Кубок Прикарпаття” з’їдуться школи східного танцю з усієї України. У конкурсі будуть брати участь і танцівниці з Калуша — студія східного танцю “Магія сходу”, яка є організатором фестивалю. “Кубок Прикарпаття” буде проходити під патронатом міського голови Ігора Насалика. Подейкують, що участь у конкурсі може взяти дружина міського голови — Гюзель.


А 16 червня о 17.00 у палаці культури “Юність” відбудеться гала-концерт за участю “зірок” українського беллідансу.

Нагадаємо, що Калуш не вперше стане місцем встановлення танцювального рекорду. 27 травня 2011 року у Калуші відбулося встановлення рекорду за кількістю танцюючих віденський вальс. “Родзинкою” святкування Дня міста стало встановлення всеукраїнського рекорду з кількості людей, які одночасно танцюють віденський вальс. Як результат — 1600 калушан зробили це! Вікова категорія учасників складала від 5 до 88 років. Синхронний танець під романтичну мелодію композитора Євгена Доги з кінофільму “Мій лагідний і ніжний звір” тривав три з половиною хвилини. Серед членів експертної комісії, яка фіксувала рекорд, крім представника “Книги рекордів України”, були “Міс Прикарпаття-2011” калушанка Лілія Озарко та триразовий учасник Олімпійських ігор Роман Вірастюк. Ідея встановлення рекорду належала танцівнику Юрію Косовичу. Над організацією та втіленням проекту працювала заступник міського голови Оксана Табачук.

 

Леся, 01.06.2013 13:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини